Pentru sezonul 2016, EUROVITIS SRL ofera spre vanzare urmatoarele soiuri de struguri:

Chardonnay - cantitate disponibila: 60 tone
Chardonnay este un soi de struguri si un vin obtinut din struguri albi.
Chardonnay sec este un vin elegant, cu o aroma florala distincta si se recomanda a fi servit rece alaturi de preparate din peste, crustacee sau specialitati din fructe de mare. Vinul este catifelat, suav, tandru, cu aroma ce o aminteste pe cea a fanului de curand cosit. Chardonnay unul din cele trei varietati de struguri permise de catre legislatia franceza īn producerea sampaniei, alaturi de Pinot Noir si Pinot Meunier.


Muscat Ottonel - cantitate disponibila: 25 tone
Vinurile obtinute din aceasta varietate sunt albe, seci, dulci sau demidulci.
Au o tarie alcoolica de circa 11,5-12%. Vinul Muscat Ottonel se caracterizeaza printr-o culoare galben-pai, cu o aroma tipica de muscat care evolueaza prin īnvechire de scurta durata īntr-un buchet foarte complex, prin gust fin si delicat.


CHASSLA D'ORE - cantitate disponibila: 60 tone

Pretul este negociabil in functie de cantitate, pentru detalii:

- email: office@eurovitis.ro
- telefon: 0721 229 372.


Vita de vie este un dar binecuvantat al pamantului. Primul viticultor al omenirii este considerat Noe, celebrul personaj biblic, care dupa incetarea potopului si retragerea apelor a cultivat vita de vie. Pe teritoriul actual al tarii noastre, vita de vie a fost cultivata din timpuri stravechi, reprezentand o ocupatie de baza a geto-dacilor. Se spune chiar ca, in timpul marelui rege Burebista, vinul din struguri devenise o mare pasiune pentru daci, incat regele a fost nevoit sa ia masuri, hotarand distrugerea viilor.

Printre marii cultivatori de vita de vie din antichitate se numara grecii. In mitologia greaca, zeul viilor si vinului era Dionysos, omologul sau in mitologia romana numindu-se Bachus. Un mare savant, Louis Pasteur, afirma : "Vinul este cea mai igienica si mai sanatoasa dintre bauturi." Intre tarile cu viticultura si vinificatie din Europa, Romania ca tara vitivinicola ocupa locul 5 la suprafata viticola, locul 6 la productia de struguri si locul 6 la productia de vin.

Galeria foto - [apasati aici]